Protherm Kombi Arıza Kodları
Lynx
F1 Arıza Kodu : Limit termostatının aşırı ısındığını ve bu sebeple de kombinin geçici olarak kullanım dışı olduğunu belirten hata kodudur. Bu arıza kodu ekrana geldiğinde cihaz belirli bir süre verim sağlamayabilir. Bir süre beklemeniz uygun olur. Eğer bir süre sonra cihaz hâlâ düzelmiyor ise servis müdahalesi gerekeceği için protherm lynx servisi ile iletişime geçiniz.
F2 Arıza Kodu : Sıcak su sensöründe arıza meydana gelmiş ve cihaz F2 arızası meydana getirmiş. Bu durumda kullanıcı sıcak su alamaz. Servis çağırıp sensörü değiştirtmeniz gerekir.
F3 Arıza Kodu : Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza meydana gelmiş ve cihaz F3 hata koduna geçmiş. Sensör değişimi yapılırsa cihaz normale döner. Bunun için protherm servisi ile iletişime geçiniz.
Lynx Kombi Kodları, Lynx Arıza Kodları Anlamları
Lynx Kombi Hata Kodları
F4 Arıza Kodu : Kombide iyonizasyon arızası meydana gelmiş yada gaz girişi yetersiz durumda. Gaz vanalarını açık mı kapalı mı kontrol ediniz. Kapalı kalmış ise açık konuma getiriniz. Eğer vanalar açık ise cihazın bar seviyesine bakınız. Suyu bitmiş veya azalmış hiçbir kombiden verim alınması mümkün değildir. Bar seviyesinin 1 ile 2 bar arasında olması gerekmektedir. Eğer bar seviyesi normal ise cihaza reset atmayı deneyiniz. Şayet resetten sonra düzelmez ise servis çağırınız. Protherm servisi ile iletişime geçiniz. Pompa da, ana kartta, iyonizasyonda, elektrotlarda yada gaz armatüründe sorun olabilir.
F5 Arıza Arıza Kodu : Hava akış hatası meydana geldiğini belirten hata kodudur. Eğer kombi uzun bir süre çalışmadıysa petekler hava yapmış veya pompa sıkışmış olabilir. Peteklerden havayı almak için yan taraflarında bulunan hava alma müşürünü gevşetin. Oradan su gelinceye kadar açık bırakın. Su gelmeye başladığı anda müşürü tekrar sıkıştırın. Peteklerden hava alma işleminden sonra da cihaz düzelmez ise pompa sıkışıklığının giderilmesi için servis çağırınız.
F6 Arıza Kodu : Tesisat dönüş suyu sensörü arızası meydana gelmiş. Sensörün değişmesi uygun olmaktadır. Servis çağırarak yardım isteyiniz.
F9 Arıza Kodu : Hava akış anahtarında sorun meydana gelmiş. Hava şiddetli rüzgarlı ise bacadan çıkan atık gaz geri tepebilir. Kombiye bir kaç kez reset atınız. Düzelmez ise servis ile görüşünüz. Baca tamamen tıkanmış çekiş yapmıyordur yada hava prosestatında arıza meydana gelmiş olabilir.
F10 Arıza Kodu : Kombi içerisindeki su yetersiz durumda. Kombi su basıncını kontrol ediniz. 0.5 barın altına düşmüş olabilir. Bu durumda su ayarını 1,5 bar a yani 1 ile 2 bar arasına getiriniz. Kombideki arıza kodu gidecektir.
F11 Arıza Kodu : Kombide devirdaim sorunu mevcut. Yani devirdaim pompasında sıkışma meydana gelmiş olabilir. Servis çağırmanız gereken bir durumdur. Sıkışma meydana gelmiş ise servis bunu çözümler fakat sıkışma meydana gelmemiş ise pompanın değişmesi gerekebilir. Servis kontrolden sonra bunu size bildirecektir.
F12 Arıza Kodu : Kombiye gelen voltajın düşük olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda cihaza kombi regülatörü taktırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü voltaj düşük geldiği zaman kombiye zarar verebilir. Regülatör ise voltajı düzenleyici olduğu için tüketici bu sorunu yaşamaz.
Leopard
F0 Arıza Kodu : F0 Arıza Kodu kombide suyun bittiğini belirten arıza kodudur. Bu durumda yapılması gereken kombinin altında bulunan doldurma musluğu yardımı ile cihaza 1,5 bar su basılmasıdır. Daha sonrasında cihaz düzelecektir.
Leopard Kombi Kodları, Leopard Arıza Kodlarının Açıklamaları
Leopard Kombi Hata Kodları Ne Anlama Gelir
F1 Arıza Kodu : Kombinin ateşleme yapmadığını veya ateşleme yaparken sorun yaşadığını böylelikle de ateşleme işlemini yarıda kestiğini belirten arıza kodudur. Bu kod ekranda belirdiği sırada yapılması gerekli olan işlemler öncelikle gaz vanaları açık mı değilmi kontrol edilmelidir. Eğer açıksa kombinin su basıncı kontrol edilmelidir. Şayet basınç düşmüş ise kombi ateşleme yapmayabilir. Fakat basınçta normal ise cihaza birkaç kez üst üste reset atınız. Reset attıktan sonra da kombi düzelmiyor ise tüketici olarak daha fazla müdahale edebileceğiniz bir durum söz konusu değildir. Gaz valfi, devirdaim pompası, elektrotları veya kartında sorun meydana gelmiş olabilir. Protherm Leopard servisini arayınız.
F2 Arıza Kodu : Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza meydana geldiğini belirten hata kodudur. Yani bu kod ekrana geldiği zaman peteklerden verim alınmayabilir. Servis tarafından müdahale gereklidir.
F3 Arıza Kodu : F3 Arıza Kodu cihazda aşırı ısınma sorunu olduğunu bildiren arıza kodudur. Kombi aşırı ısındığı için cihaz kendini bloke eder ve geçici olarak kendini kullanıma kapatır. Böyle durumlarda bir süre bekleyiniz. Belirli bir zaman diliminden sonra arıza hala devam ediyor ise limit termostat arızalanmış olabilir. Protherm kombi servisini arayın.
F4 Arıza Kodu : Sıcak su akmasında etmen olan parçalardan ntc sensöründe arıza meydana geldiğini belirten hata kodudur. Bu kod ekranda belirdiği sırada kullanıcının sıcak su alması mümkün değildir veya sıcak su akarken kullanıcı sürekli sorun yaşar. Sensörün değişimi için servis çağırmanız gerekir.
F5 Arıza Kodu : Dış hava sensöründe sorun yaşandığını belirten koddur. Ya dış hava sensörü arızalanmış yada kombiyle bağlantısı kopmuş. Aynı şekilde ayarlarında da aksama meydana gelmiş olabilir. Konuyla alakalı servisten destek almanız gerekmektedir.
F9 Arıza Kodu : Kombi çalışıyor fakat ayarları değiştirilemiyor. Bu durumda kombiye birkaç kez reset atınız. Eğer cihaz hâlâ aynı hatayı veriyor ise kombi parametre ayarlarının yapılması gerekmektedir. Bu ayar içinde servis çağırmanız gerekir.
Panter
F0 Arıza Kodu : Cihaz içerisindeki suyun bittiğini ve bu sebeple de kombinin arıza verdiğini belirten koddur. Böyle bir kodla karşı karşıya kaldığınız zaman cihaza su basmanız gerekmektedir. Su basınç ayarı 1,5 bar olduğunda musluğu kapatınız. Eğer F0 Arıza Kodu devam ederse kombiye bir defa reset attığınız takdirde sorun çözülecektir.
Panter Kombi Kodları, Panther Hata Kodları
Panther Kombi Hata Kodlarının Anlamları
F1 Arıza Kodu : Cihazda ateşleme sorunu olduğunu belirten F1 Arıza Kodu ekranda belirdiği sırada kombiye gaz girişi olup olmadığına bakınız. Eğer gaz girişi mevcut ise su basınç ayarlarını kontrol ediniz. Su basınç ayarlarıda normal ise cihaza reset atmayı deneyiniz. Resetten sonrada kombi düzelmez ise servis çağırmanız gerekir. Gaz valfinde, elektrotlarında yada ana kartında sorun olabilir. Tespit gereklidir.
F2 Arıza Kodu : Tesisat gidiş suyu sensöründe arıza meydana gelmiş. Bu kod ekranda belirdiği sırada sensörün arızalandığı ve kombiye bilgi vermediğini anlayabiliriz. Bu durumda parça değişimi gerekebilir. Servis ile irtibata geçiniz.
F3 Arıza Kodu : Kombide aşırı ısınma sorunu meydana gelmiş ve kombi çalışır durumdan çıkmış. Yani kendini geçici süreliğine kullanıma kapamış demektir. Bu durumda bir süre bekleyiniz. Cihaz belli bir zaman sonra hâlâ düzelmez ise servis çağırınız.
F5 Arıza Kodu : F5 Arıza Kodu dış hava sensör arızası olarak bilinmektedir. Bu sensör cihazla olan bağlantısını koparmış, arızalanmış veya ayarları bozulmuş olabilir. Konuyla alakalı protherm Panther kombi servisini çağırınız.